drugiy-etap-medreformi-bude-prodovzheno-a-pomilki-vipravleno-shmigal

Другий етап медреформи буде продовжено, а помилки виправлено - Шмигаль

 • 20358 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Другий етап медичної реформи в Україні буде продовжуватись і наступного року пацієнти та медики відчують оновлення медичної галузі. Про це заявив на брифінгу прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Другий етап медичної реформи буде продовжуватись, законопроекту щодо його відстрочення не буде. Ми перераховуємо тарифи Національної служби здоров’я (НСЗУ). Там були помилки і невірні розрахунки вартості певних видів і певних пакетів медпослуг. Багато з них занижені…", - сказав прем’єр.

Шмигаль зазначив, що, наприклад, "інфарктний пакет", за існуючим тарифом, коштує 16 тисяч гривень, а по факту - понад 30 тисяч гривень.

"Таких прикладів доволі багато. Це дає нам змогу переглянути і доповнити прописані параметри в реформі, утриманням, наприклад, психіатрії, фтизіопульмонології та інших закладів, які в принципі не передбачались, їх просто забули у підготовці другого етапу", - зазначив Шмигаль.

Він запевнив, всі ці помилки виправлять без відтермінування другого етапу медреформи.

"Продовження реформи з виправленням цих помилок, я впевнений, дасть правильний результат. У цьому році вона йде дуже складно. Ми вирівняємо всі непорозуміння і вже з наступного року ми, як пацієнти, зможемо відчувати оновлення медичної галузі", - сказав прем’єр, додавши, що зміни відчують і медики.

Раніше в УНН повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я вносить корективи в реформу системи охорони здоров’я і зараз находиться на стадії фінального розрахунку тарифів.

Українські Національні Новини

Політика