drugiy-gepard-privezeniy-z-afriki-indiyu-pomer

Другий гепард, привезений з Африки в Індію, помер

 • 147629 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Гепард, привезений з Південної Африки до Індії, помер. Це вже друга смерть подібної тварини, яка сталась протягом місяця в країні, повідомили чиновники з охорони дикої природи, передає УНН з посиланням на France24.

Деталі

Наразі до Індії привезли 12 гепардів з Південної Африки та вісім з Намібії. Завезення гепардів у країну почалось після того, як у 2020 році верховний суд постановив, що цей вид має бути реінтродукований.

Самцю гепарда, на ім'я Удай стало зле у вольєрі в національному парку Куно, йому почали колоти транквілізатори для лікування, але пізніше того ж дня він помер. Про це повідомив у неділю представник лісової охорони Джей С. Чаухан.

Станом на зараз проводяться аналізи, щоб визначити причину смерті гепарда.

У березні від хвороби нирок помер намібійський гепард, на ім'я Саша. Влада заявила, що не була поінформована про хворобу до того, як намібійську групу леопардів привезли до Індії.

Доповнення

Реінтродукція гепардів є важливим проєктом для прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді. Програма має на меті привезти до країни близько 100 гепардів протягом наступного десятиліття.

Вважається, що останній азійський гепард, який жив на субконтиненті, був впольований у 1947 році індійським принцом, а в 1952 році вид був офіційно оголошений вимерлим у регіоні.

Реінтродукція гепардів в Індії - це перше міжконтинентальне переселення найшвидшої наземної тварини планети.

Українські Національні Новини

Новини Світу