drugiy-rik-protestiv-u-sudani-sili-bezpeki-vbili-114-lyudey

Другий рік протестів у Судані: сили безпеки вбили 114 людей

 • 86235 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Сотні суданських демонстрантів, які вимагають покласти край військовому правлінню, вийшли на вулиці столиці Хартума та його передмість четвертий день поспіль у неділю, повідомили очевидці. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Внаслідок жорстокого розгону силами безпеки під час масових мітингів у четвер загинули дев'ять осіб, що стало найбільш смертоносним днем ​​за кілька місяців протестів проти військового перевороту, що затягнулися, у жовтні минулого року, очолюваних командувачем армією Абдель Фаттахом аль-Бурханом.

У ході недавніх протестів натовпи людей палили шини та забарикадували дороги цеглою, а сили безпеки обстрілювали каністри зі сльозогінним газом та використали потужні водомети.

Демонстранти вимагають відновлення переходу до цивільного правління, який було розпочато після повалення у 2019 році давнього автократа Омара аль-Башира, зірваного внаслідок перевороту.

За даними медиків, кількість загиблих внаслідок насильства, пов'язаного з протестами, досягла 114 людей після торішнього перевороту, причому останній смертельний випадок був зареєстрований у неділю, коли демонстрант помер від ран, отриманих на мітингу 16 червня.

Переворот ще більше занурив Судан у політичну та економічну плутанину, яка призвела до зростання споживчих цін та небезпечного для життя нестачі продовольства.

Міжнародна спільнота засудила нещодавнє кровопролиття, а голова ООН з прав людини закликав провести незалежне розслідування насильства, що відбулося в четвер.

Українські Національні Новини

Новини Світу