drugiy-transh-koshtiv-vid-yes-zalezhit-vid-mvf-ta-vikonannya-ukrayinoyu-8-strukturnikh-zakhodiv-dombrovskis

Другий транш коштів від ЄС залежить від МВФ та виконання Україною 8 структурних заходів - Домбровскіс

 • 18086 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Надання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС буде вимагати виконання Україною 8 структурних заходів, а також позитивного поступу від МВФ в рамках програми Stand-by. Про це заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції в Брюсселі у середу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Ми підтримуємо Україну в рамках нової макрофінансової допомоги на загальну суму 1,2 млрд євро, і перший транш у 600 млн євро було надано на початку грудня. Це – чіткий сигнал європейської солідарності протягом цих непростих часів. Надання другого траншу буде вимагати виконання Україною 8 структурних заходів, які Україна взяла зобов’язання реалізовувати, і, по-друге, треба досягти позитивного поступу від МВФ в рамках програми Stand-by", - сказав Домбровскіс.

Деталі

Україні, зі слів віцепрезидента ЄК, дуже важливо забезпечувати судову реформу, а також зробити антикорупційну структуру дієвою і покращувати бізнес-клімат.

ЄС вважає боротьбу з корупцією і реформи двома дуже важливими питаннями, які мають стати пріоритетом, наголосив він.

Що було раніше

Європейський Союз у грудні 2020 року виплатив Україні перший транш "надзвичайної" макрофінансової допомоги у 600 млн євро.

Для отримання відповідної допомоги, як заявили тоді в ЄС, Україні треба конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом і виконати вимоги, які стосуються посилення верховенства права.

Українські Національні Новини

Політика