drugiy-tur-mistsevikh-viboriv-sposterigachi-vidznachili-zrostannya-vidsotku-dilnits-iz-porushennyami

Другий тур місцевих виборів: спостерігачі відзначили зростання відсотку дільниць із порушеннями

 • 12939 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Під час проведення голосування під час другого туру виборів мерів семи українських міст, на 0,6% відсотка зросла кількість дільниць із порушеннями виборчого законодавства, у порівнянні із голосуванням 25 жовтня. Про це під час брифінгу повідомив старший аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев, передає кореспондент УНН.

"Якщо говорити про структуру та інтенсивність порушень у процесі голосування, то значних відмінностей у порівнянні з 25 жовтнем, ми не зафіксували. На 10% дільниць зафіксовані незначні порушення виборчого законодавства, у порівнянні з першим туром голосування, де такий показник був на рівні 9,4% виборчих дільниць, охоплених дослідженням громадянської мережі ОПОРА", - зазначив аналітик.

Клюжев також відзначив невелику кількість безпосередньої фальсифікації результатів голосування.

"Такі інциденти зафіксовані на 0,76% виборчих дільниць. Цей показник співвідноситься із показником 25 жовтня й відсутність масових спроб фальсифікувати результати голосування є певним таким позитивним сигналом. Поки можемо говорити про те, що кандидати не вийшли за межі прийнятного.

Додамо, УНН повідомляв, що спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА не зафіксували критичних виборчих порушень, які могли б викривити результати виборів у другому турі.

Українські Національні Новини

Політика