drugu-za-visotoyu-girsku-vershinu-vpershe-pidkorili-vzimku

Другу за висотою гірську вершину світу вперше підкорили взимку

 • 17636 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. На другу найвищу вершину планети K2 вперше змогла піднятися команда альпіністів узимку, про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС.

До цього Чогорі (інша назва піка K2) у цій порі року залишалася неприступною. Її висота 8611 метрів - це найпівнічніший восьмитисячник у світі.

Перше зимове сходження змогла зробити команда десяти непальських альпіністів. Один з них на ім'я Німсдай Пурджа підтвердив взяття гори. Він опублікував фото команди, яка святкує на вершині.

"Неможливе - можливе", - написав Німсдай Пурджа.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Nirmal Purja MBE - Nimsdai (@nimsdai)

"Ми пишаємося тим, що стали частиною історії людства та показали, що співпраця, командна робота та позитивний настрій можуть подолати всі можливі обмеження", - додав непалець.

Нещодавно, на K2 загинув іспанський мандрівник - він зірвався під час спуску. Досвідчений іспанець Сергі Мінготе раніше вже зміг підкорити сім восьмитисячників включно з Еверестом. Він намагався піднятися на K2 без кисневого балону, але вибився із сил й змушений був припинити експедицію. Під час спуску в базовий табір він зірвався й згодом помер.

Українські Національні Новини

Новини Світу