druha-richnytsia-vid-zvilnennia-buchi-politsiia-vstanovyla-osoby-ponad-tysiachi-zlochyntsiv-a-takozh-ponad-100-voiennykh-zlochyntsiv

Друга річниця від звільнення Бучі: поліція встановила особи понад тисячі злочинців, а також понад 100 воєнних злочинців

 • 40501 переглядiв

Друга річниця визволення Бучі: Поліція ідентифікувала понад 1000 російських злочинців та понад 100 воєнних злочинців, причетних до окупації.

Поліцейські вже ідентифікували повну структуру ударних угрупувань окупантів так званих БТГр (батальйонно-тактичних груп), структуру їх керівництва, види та розмежування техніки та озброєння, про це повідомила Національна поліція України, пише УНН.

Слідчі Нацполіції вже провели опитування сотень свідків та потерпілих, провели сотні допитів, експериментів і оглядів місця подій, а також проаналізували терабайти даних зі зовнішніх камер спостереження. Це дозволило зібрати обширну базу даних щодо підрозділів збройних сил рф, які перебували в місті Буча: повні анкетні дані, інформацію про посади, структуру підрозділів, зброю та техніку, місця перебування, контактні дані та родичів.

Поліцейські вже ідентифікували більше тисячі російських військових, що в кінці лютого 2022 року вторглись у Бучу. Отримана інформація дозволила нам накласти маршрути руху окупантів з конкретним часом та місцем, а це, в свою чергу, дало можливість ідентифікувати знаходження конкретного підрозділу на місці злочину під час його вчинення.

Ми змогли розібрати повну структуру ударних угрупувань окупантів так званих БТГр (батальйонно-тактичних груп), структуру їх керівництва, види та розмежування техніки та озброєння - сказав Іван Дулкай, старший слідчий Нацполіції в особливо важливих справах.

Нагадаємо

Президент Зеленський вшанував пам'ять понад 1400 українських цивільних осіб, у тому числі 37 дітей, вбитих російськими окупантами під час 33-денної окупації Бучі на Київщині два роки тому. 

Популярні

Новини по темі

Якість повітря суттєво погіршиться у найближчі дні

 • 34632 переглядiв

Електропостачання в Одесі відновити майже усім абонентам

 • 37853 переглядiв