dtp-na-blokpostu-i-zagibel-natsgvardiytsya-prokuratura-vnesla-do-sudu-klopotannya-pro-obrannya-tandiru-zapobizhnogo-zakhodu

ДТП на блокпосту і загибель нацгвардійця: прокуратура внесла до суду клопотання про обрання Тандиру запобіжного заходу

 • 443049 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Київська міська прокуратура внесла до Печерського районного суду клопотання про обрання підозрюваному судді Олексію Тандиру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, передає УНН.

Цитата

"... Київською міською прокуратурою увечері 27 травня до Печерського районного суду Києва внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави", - повідомили у прокуратурі.

Раніше

Вища рада правосуддя на засіданні у суботу, 27 травня, задовольнила подання заступника генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Що передувало

У ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир, голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура повідомила УНН, що розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Згодом Тандиру повідомили про підозру в тому, що він збив насмерть нацгвардійця у стані алкогольного сп’яніння.

У нього примусово відібрали біологічні зразки для встановлення чи перебував суддя у стані сп’яніння під час ДТП. Тандир перебуває під вартою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП