dtp-za-uchastyu-avto-kortezhu-trivayut-ekspertizi-vodiya-vidstoronili

ДТП за участі авто кортежу: тривають експертизи, водія відсторонили

 • 10936 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Якщо водій-учасник гучного ДТП з спецавтомобілем, який збив неповнолітнього в столиці буде визнаний винним, його покривати не будуть. Про це в кулуарах парламенту повідомив народний депутат України Антон Геращенко, передає кореспондент УНН.

"Щодо гучного ДТП, де автомобіль збив дитину, - в той же вечір було відкрито кримінальне провадження, в той же вечір водій був опитаний, проведені всі необхідні слідчі дії. Зараз проводиться експертиза дорожньо-транспортної обстановки і, якщо водій буде визнаний винним судом, він понесе всю відповідальність. Ніхто його прикривати не буде", - повідомив Геращенко.

Крім того, відповідаючи на питання щодо відсторонення водія-учасника ДТП, народний депутат повідомив, що "в таких випадках завжди людина відстороняється на період проведення слідства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП за участі авто кортежу: прокуратура просить МВС провести службове розслідування

Як повідомлялося, подія попередньо кваліфікували за ч. 1 ст. 286 КК України.

Нагадаємо, вчора ввечері в Києві на проспекті Григоренка біля станції метро "Позняки" автомобіль збив дитину на велосипеді на пішохідному переході. У ЗМІ повідомляли, що це міг бути автомобіль супроводу кортежу президента.

Пізніше в Нацполіціі повідомили, що учасником ДТП був поліцейський автомобіль, який виконував спецзавдання. Було розпочато провадження за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП