dubay-znovu-planuye-zapustiti-litayuchi-taksi-tsogo-razu-do-2026-roku

Дубай знову планує запустити літаючі таксі, цього разу до 2026 року

 • 730296 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Дубай знову планує запустити літаючі таксі до 2026 року. Про це пише Associated Press, інформує УНН.

Деталі

З 2017 року комерційна столиця Об'єднаних Арабських Еміратів обіцяє запустити літаючі таксі в місті, де вже знаходиться найвища будівля у світі та інші архітектурні дива. Ряд різних типів та компаній також повторювали ці обіцянки, більшість з яких були приурочені до участі у щорічному Всесвітньому урядовому саміті у Дубаї, який цього року розпочався у понеділок.

Правитель Дубая шейх Мохаммед бін Рашид Аль Мактум оголосив про відновлення програми літаючих таксі. Цього разу в рекламному ролику Дубай представив шестироторне електричне таксі, створене компанією Joby Aviation.

Ще однією відмінністю обіцянки цього року про таксі є публікація подробиць про програму. Місто планує чотири «вертипорти» біля міжнародного аеропорту Дубая, штучного архіпелагу Пальма Джумейра та Дубай Марини. Ці точки включатимуть два стартові майданчики і чотири точки зарядки для літаючих таксі.

Прототип може пролетіти понад 240 кілометрів без заряджання. Його максимальна швидкість становить 320 км/год.

من القمة العالمية للحكومات .. اعتمدنا اليوم تصميم محطات التاكسي الجوي الجديدة في دبي .. والتي ستبدأ عملها خلال ٣ سنوات pic.twitter.com/tGQyPFVDUD

— HH Sheikh Mohammed (@HHShkMohd) February 12, 2023

Додамо

ОАЕ планує відмовитися від бензинових та дизельних автомобілів, що викидають вуглець, оскільки в ОАЕ наприкінці цього року відбудуться переговори ООН щодо клімату COP28. І це незважаючи на те, що Емірати сподіваються збільшити видобуток сирої нафти напередодні обіцяного вуглецево-нейтрального майбутнього до 2050 року. Тим часом Дубай сподівається, що до 2030 року чверть усіх автомобілів на його дорогах буде безпілотною.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Сійярто в білорусі пояснив, без чого "миру" в Україні не буде

     • 6557445 переглядiв

    Норвегія: росія ще довго становитиме загрозу для всієї Європи

     • 627574 переглядiв

    Франція радить своїм громадянам не їхати до білорусі

     • 602065 переглядiв