dubi-shevchenka-zaproponuvali-zrobiti-zagalnoderzhavnoyu-pamyatkoyu

"Дуби Шевченка" запропонували зробити загальнодержавною пам'яткою

 • 12011 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Мінприроди виступає за надання прадавнім "дубам Шевченка" у селі Будище, що на Черкащині, статусу ботанічної пам’ятки загальнодержавного значення. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

"Мінприроди готове допомогти науковцям Черкащини змінити статус вікових "дубів Шевченка" у Будищі, щоб ці унікальні пам’ятки природи отримали фінансування на лікування та догляд з державного бюджету", - сказав він.

Семерак додав, що Мінприроди готове ініціювати надання " дубам Шевченка" загальнодержавного статусу. Це означатиме, у першу чергу, виділення державного фінансування на їх підтримку, уточнив міністр.

Також Семерак додав, що для початку процедури зміни статусу необхідно відповідне клопотання. Наприклад, від Національного історико-культурного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка", зауважив він.

"У свою чергу кожен з ботанічних садів, підпорядкованих Мінприроди, готовий підготувати наукове обґрунтування та експертний висновок на захист цих дерев", - повідомив Семерак.

Нагадаємо, у п'яти містах України з’являться філії Інституту національної пам’яті.

Українські Національні Новини

Політика