dubilet-nazvav-feykom-informatsiyu-pro-falsifikatsiyi-pid-chas-perepisu-naselennya

Дубілет назвав "фейком" інформацію про фальсифікації під час перепису населення

 • 21506 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що ніякої фальсифікації під час перепису населення не було та додав, що спочатку ця інформація з’явилася на сумнівних сайтах, які просили гроші за зняття публікації. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Вчора інтернетом поширився фейк про нібито фальсифікацію Оцінки чисельності населення. В основному цей фейк підтримувався платною рекламою і публікаціями на сумнівних сайтах (один з них навіть запропонував нам 1500 доларів за зняти публікацію), але потім його передрукували кілька великих ЗМІ", - зазначив він.

За словами міністра Кабінету Міністрів України, що висновок щодо фальсифікації даних був зроблений через майже однакове співвідношення даних.

"Отже, головна "сенсація" полягає в тому, що дані по віковій структурі з даних Оцінки і за даними Держстата майже збігаються. "Експерти" розділили числа вікових структур одне на одну і отримали однакове співвідношення - 88.8%. Точніше, майже однакові — від 88.808% до 88.839%. З цього вони роблять висновок, що дані Оцінки були просто сфальсифіковані", - додає Дубілет.

Він наголосив, що раніше описував метод оцінки результатів, який все пояснює.

"Ми взяли кількість пенсіонерів за даними пенсійного фонду. Потім ми екстраполювали ці дані через статево-вікову структуру. Соціологи називають такий графік "ялинкою". Цю ялинку ми взяли відразу з двох джерел: дані Держстату та дані державних реєстрів. На щастя, ці дві ялинки збіглися практично повністю… Чому дані "ялинки" за даними Держстату і за даними, які ми дістали з електронних реєстрів, майже повністю збіглися? Тому що Держстат свою ялинку вів так само на підставі електронних реєстрів. Як тільки хтось помирає або народжується — Держстат відображає це в своїй ялинці", - відмітив Дубілет.

Окрім того, міністр Кабінету Міністрів України підкреслив, що наразі готуються матеріали до ДБР через поширення фейків.

"Хто стоїть за поширенням цієї "сенсації"? Хто оплатив перші публікації у ЗМІ і рекламу в соцмережах? У мене є дві версії. Одна з версій полягає в тому, що фейк разганяють люди, чию схеми на сотні мільйонів гривень ми нещодавна викрили. Зараз готуємо матеріали до ДБР. Протягом тижня опублікую цю інформацію", - акцентував увагу Дубілет.

Нагадаємо, за даними результатів оцінки чисельності наявного населення України, на території країни проживає 37,289 млн осіб.

Українські Національні Новини

Політика