dubilet-rozpoviv-yak-u-kabmini-otsinyuvatimut-robotu-goliv-oda

Дубілет розповів, як у Кабміні оцінюватимуть роботу голів ОДА

 • 15949 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. У Кабміні склали KPI (ключові показники ефективності) для оцінки роботи голів обласних державних адміністрацій, за допомогою яких буде складений рейтинг та прив’язана до нього система мотивації. Про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ділюсь з вами KPI, які ми склали для оцінки голів обладміністрацій. З цих KPI ми будемо щокварталу складати рейтинг та прив’язувати до неї систему мотивації", - написав він.

Так, він розповів про декілька принципів, які вклали у цю систему.

"Ми сформулювали показники таким чином, щоб усі регіони могли "змагатися" між собою. Зазвичай ми прив’язуємось до темпу приросту. Це дозволяє порівнювати між собою регіони різних розмірів та різних ступенів розвитку… В показники треба включати лише ті, на які очільники ОДА мають безпосередній вплив. Бажано, короткостроковий. Показники мають постійно оновлюватись на невеликий відсоток", - зазначив він.

Окрім того, він опублікував 25 показників, за якими оцінюватиметься робота голів ОДА, серед них:

  • організація підвезення учнів до закладів загальної середньої освіти шкільним автобусом;
  • протяжність автомобільних доріг загального користування місцевого значення, на яких проведено капітальний ремонт, реконструкцію;
  • забезпечення прийняття в експлуатацію об’єктів незавершеного будівництва комунальної форми власності, проектний строк реалізації яких перевищено на три та більше років;
  • рівень надходжень податку на доходи фізичних осіб на одну особу наявного населення станом на 1 січня попереднього року;
  • рівень виконання доходів загального фонду зведеного бюджету області;
  • рівень надходження плати за землю (земельного податку та орендної плати);
  • прострочена кредиторська заборгованість з виплати заробітної плати (з нарахуваннями) працівникам бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів і т.д.

Також Дубілет анонсував, що перше підбиття підсумків буде за результатами першого кварталу.

Нагадаємо, міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що в уряді сподівалися запустити "конвеєр реформ", проте виявилося, що вони приймаються не так легко, як вони думали.

Українські Національні Новини

Політика