duda-dlya-svitovoyi-prodovolchoyi-bezpeki-duzhe-vazhlivo-rozblokuvati-port-v-odesi

Дуда: для світової продовольчої безпеки дуже важливо розблокувати порт в Одесі

 • 159517 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Для світової продовольчої безпеки дуже важливо розблокувати заблокований через розв’язану росією війну порт в Одесі, щоб Україна могла експортувати своє продовольство країнам, які його потребують. Про це під час спільної конференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, заявив Президент Польщі Анджей Дуда, передає УНН.

Цитата

"Це дуже важливе питання, як розблокувати порт в Одесі, щоб Україна могла з нього експортувати своє продовольство, і як його вивезти, наприклад, до Єгипту чи інших країн Африки", - сказав Дуда.

Деталі

Президент Польщі зауважив, що є країни, залежні в цьому сенсі від України, тож світ має допомогти їм отримати, наприклад, українське зерно і соняшникову олію, які вона традиційно туди експортувала.

Він зазначив, що детально обговорив ці питання з Президентом Зеленським, а незабаром вони будуть розглянуті на міжурядовій польсько-українській конференції.

Додамо

Як інформував УНН, Україна налагодила два альтернативні маршрути експорту продовольства, які мають допомогти у запобіганні глобальній продовольчій кризі.

Українські Національні Новини

Політика