duda-u-vashingtoni-rozpoviv-pro-spravzhnye-imperske-oblichchya-rosiyi

Дуда у Вашингтоні розповів про справжнє "імперське обличчя" Росії

 • 12345 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда під час брифінгу з колегою зі США Дональдом Трампом у Вашингтоні заявив, що Польща не може мати дружніх стосунків з Росією через поведінку останньої, передає кореспондент УНН.

"Я б хотів, щоб Росія була нашим другом, бо це наш великий сусід, країна набагато більша, аніж Польща, з більшим потенціалом", - зазначив Дуда.

Водночас, зі слів польського президента, Польща протягом довгої історої не мала дружніх стосунків з Росією, яка "завжди хотіла захопити наші території".

"Ця "дружба" на сьогодні є дуже складною. Росія напала на Грузію, потім в 2014 напала на Україну, і це - факти, що відносяться до недавнішньої історії. Ми б хотіли, щоб Росія була нашим другом, але нажаль Росія знову показує своє недобре і неприємне імперське обличчя, і ми не хочемо бути частиною кола її впливу", - наголосив польський лідер.

Нагадаємо, президенти Польщі та США Анджей Дуда та Дональд Трамп в середу підписали спільну декларацію щодо військової присутності США в Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу