duda-virushiv-v-turne-po-yevropi-schob-perekonati-lideriv-pidtrimati-chlenstvo-ukrayini-v-yes

Дуда вирушив в турне по Європі, щоб переконати лідерів підтримати членство України в ЄС

 • 128112 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне країнами Південної Європи, в рамках якого лідер сусідньої країни має намір переконати колег підтримати надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі, пише УНН з посиланням на президентську канцелярію.

Цитата

«Президент Анджей Дуда розпочинає серію візитів до Південної Європи у середу, щоб переконати ці країни піти шляхом швидкого вступу України до ЄС», - повідомили в канцелярії.

Деталі

Повідомляється, що через позитивний тест на коронавірус президент Словаччини Зузана Чапутова не буде супроводжувати президента Дуду під час його візитів до цих країн, як це планувалось раніше.

Так, сьогодні ввечері президент Польщі відвідає Португалію та Італію. У середу і четвер заплановані зустрічі з президентом і прем'єр-міністром Португалії та президентом Італії в Бразі, Лісабоні та Римі.

Потім президент поїде до Бухареста, де в п’ятницю відбудеться саміт Бухарестської дев’ятки.

Зазначається, що раніше Дуда повідомив, що їде до Португалії та Італії, щоб обговорити в тому числі можливості експорту зерна з України.

«Ми поговоримо про те, як створити міжнародний тиск, щоб це вдалося, і як подолати цю величезну проблему. Ми також поговоримо про статус України як кандидата в ЄС», - сказав президент.

Голова Бюро міжнародної політики президента Якуб Кумох наголосив, що візит є частиною кампанії на підтримку України, оголошеної президентами Польщі та Словаччини під час нещодавньої зустрічі в Братиславі.

«Наші країни за підтримки Естонії, Литви та Латвії будуть переконувати надати Україні статус кандидата», – заявив він.

Нагадаємо

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна не сприйме сурогатні версії або альтернативи статусу кандидата у члени ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу