duda-zapevnyv-u-pidtrymtsi-ukrainy-polshcheiu-a-takozh-anonsuvav-pidpysannia-bezpekovoi-uhody

"До поки не запанує мир": Дуда запевнив у підтримці України Польщею

 • 51518 переглядiв

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що його країна продовжуватиме підтримувати Україну, в тому числі допомагатиме Україні закуповувати боєприпаси, і оголосив, що Варшава підпише нову угоду про безпеку з Україною, як тільки завершаться переговори.

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив у підтримці України Польщею, а також анонсував підписання безпекової угоди між країнами, коли завершаться переговори. Про це Дуда заявив під час під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

Деталі

Насамперед я хочу наголосити, що від самого початку російської агресії проти України наше ставлення в Польщі до України та до росії, як до агресора, дуже чітке: ми підтримували Україну з перших днів війни. Ми також підтримуємо людей України. І значна частина з них приїхала до Польщі. (...) Я обговорював наші взаємини з Україною з прем’єром Дональдом Туском. У нас є стабільна політика в цьому напрямку. Немає жодних суперечностей щодо того, що треба допомагати Україні. Туск погоджується зі мною в питанні підписанні угоди і у нас також буде нова угода. І я переконаний, що коли завершаться переговори щодо угоди, то ми її підпишемо

- сказав Дуда.

Він також зазначив, що Польща бере участь у чеській ініціативі, яка спрямована на те, щоб допомогти Україні із закупівлею боєприпасів.

Ви можете бути впевнені, що ми будемо підтримувати Україну допоки не запанує мир. Ми діємо і ми будемо активними. Допоки безпека не запанує, допоки мир не буде відновлено

- додав Дуда.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський запросив партнерів з Тримор’я взяти участь у першому інавгураційному Глобальному саміті миру у Швейцарії.