duda-zayaviv-scho-polscha-vivede-svoyi-viyska-iz-afganistanu-do-kintsya-chervnya

Дуда заявив, що Польща виведе свої війська із Афганістану до кінця червня

 • 17168 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Польща виведе свої війська з Афганістану в кінці червня, заявив у четвер президент Анджей Дуда, що покладе край двадцятирічній присутності військ в країні. Про це інформує УНН з посиланням на Twitter президента.

Деталі

У квітні союзники по НАТО домовилися, що іноземні війська під командуванням НАТО будуть виведені з Афганістану в координації з США до 11 вересня.

"Відповідно до рішень союзників, ми вирішили не продовжувати місію польського військового контингенту в Афганістані. Наприкінці червня, через 20 років, ми припиняємо свою військову участь у найбільшій в історії операції НАТО. Цієї ночі до країни повернуться перші польські солдати", - написав Дуда в Twitter.

Після виведення військ США і НАТО покладаються на афганські збройні сили і поліцію, які вони створили з фінансуванням в мільярди доларів, для підтримки безпеки в країні.

Zgodnie z decyzjami Sojuszników, postanowiliśmy nie przedłużać misji Polskiego Kontyngentu Wojskowego w Afganistanie. Z końcem czerwca, po 20 latach, kończymy wojskowe zaangażowanie w największej operacji NATO w historii. Już dziś w nocy do kraju powrócą pierwsi polscy żołnierze

— Andrzej Duda (@AndrzejDuda) June 24, 2021

Доповнення

Польські військові беруть участь в місіях в Афганістані з 2001 року. Вони належать до міжнародного контингенту, сформованому насамперед країнами НАТО, а також арміями Австралії, Нової Зеландії та Грузії.

Раніше, президент США Джо Байден оголосив про рішення вивести війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року.

Станом на травень 2021 року в Афганістані залишалось 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників.

Українські Національні Новини

Новини Світу