duda-zayaviv-scho-putin-zaznaye-nevdachi-a-dlya-mitsnogo-miru-ukrayina-maye-peremogti

Дуда заявив, що путін зазнає невдачі, а для міцного миру Україна має перемогти

 • 1257991 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що російський диктатор володимир путін зазнає невдачі і що для досягнення міцного миру Україна має перемогти. Також він закликав світ бути солідарним з Україною, передає УНН.

Цитата

«Заперечення свободи є поневолення, імперіалізм, хворі мрії про панування над іншими. Розв'язавши війну в Україні, володимир путін хотів відновити російську імперію, хотів розділити світ і поставити Європу в постійну залежність від своїх ресурсів. І переважна більшість росіян підтримала його в цьому. Сьогодні, після року війни, ми знаємо, що їм це не вдалося. росія не завоювала Україну. Західний світ єдиний. Роль НАТО зросла в міру того, як до Північноатлантичного союзу приєднується все більше країн. Європа, нарешті, припиняє свою залежність від російської нафти і газу», - сказав Дуда в заяві до річниці російського вторгнення.

Він зазначив, що "путін зазнає невдачі".

«Він не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей. Його зупинив героїзм українських воїнів і українського суспільства. Його зупинило ставлення Польщі та інших країн, які з першого дня підтримували Україну. Але все це було б неможливо без сильного керівництва США. Польща була в авангарді допомоги Україні. І військової, і гуманітарної. Саме тому ми є мішенню організованої, цинічної російської пропаганди і дезінформації. По всьому світу», - сказав Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда заявляв, що росія повинна відмовитися від своїх імперських амбіцій

Дуда зазначив, що росія ще не програла і Україна ще не виграла.

«Ми прекрасно знаємо, що шлях до цієї перемоги ще довгий і потребуватиме великих зусиль і жертв. Але іншого шляху немає. Будь-які спроби ладнати з росією за спиною України недалекоглядні і в майбутньому призведуть до ще більшої трагедії. Немає повернення до ситуації до 24 лютого. До звичайних справ із росією повернення немає!.. Для досягнення міцного миру Україна має перемогти. А для того, щоб у неї був шанс зробити це, нам потрібна єдність, єдність і ще раз єдність усього вільного світу», - розповів Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасна зброя - ключ до забезпечення оборони України, що не виключає постачання винищувачів – Дуда

За його словами, Україна, як і раніше, потребує великої підтримки з боку всього вільного світу.

«Бо вона бореться за цю свободу зараз. Ми знаємо, що наслідки цієї війни зачіпають багатьох людей у всьому світі, але давайте пам'ятати, що саме український народ платить найвищу ціну за цю свободу. Ціна їхнього життя. І саме тому з Варшави,.. з Польщі, з країни Солідарності лунає заклик на весь світ: будьте солідарні з Україною! Ми повторюємо слова, які були у поляків на вустах, коли вони боролися за свою свободу: без Солідарності немає свободи!» - сказав Дуда.

Доповнення

Президент Польщі Анджей Дуда в річницю повномасштабного вторгнення збирає Раду національної безпеки.

Українські Національні Новини

Політика