dunayski-manevri-v-izmayili-rozpochalisya-ukrayinsko-rumunski-viyskovi-navchannya

"Дунайські маневри": в Ізмаїлі розпочалися українсько-румунські військові навчання

 • 15735 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. В Ізмаїлі Одеської області розпочалися чотириденні українсько-румунські військові навчання Riverine-2020. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, інформує УНН.

"Основною задачею Дунайських маневрів є відпрацювання взаємодії Військово-Морських Сил ЗС України та Румунії із безпосереднім залученням корабельно-катерного складу прикордонних відомств двох держав", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 5 кораблів ВМС Румунії та катер прикордонної поліції вітали кораблі й катери ВМС України, а також Морської охорони Держприкордонслужби, із дотриманням дистанції, стоячи на якорі в румунських водах, навпроти морського вокзалу, де пришвартувалися українські учасники навчань.

"Маневри корабельно-катерного складу, протиповітряна оборона корабля в специфічних умовах річкової навігації, забезпечення безпеки цивільного судноплавства, робота тральної групи та інші безконтактні завдання навчань відпрацьовуватимуться у звичайному режимі. В той же час штаб навчань і решта елементів, які передбачають контактування, переведені у режим внутрішньонаціонального відпрацювання", - повідомляють у ДПСУ.

Зауважується, що основною задачею Дунайських маневрів є відпрацювання взаємодії Військово-Морських Сил ЗС України та Румунії із безпосереднім залученням корабельно-катерного складу прикордонних відомств двох держав.

"Перший день навчань був насичений маневруваннями великого строю з 12 одиниць, традиційно, без зупинки цивільної навігації. Відпрацьовувались і елементи оглядових операцій в умовах висадки в межах однієї національної і, навіть, відомчої групи. Також проведено міжнаціональну операцію із здійснення тралення ділянки Дунаю, де ймовірне виявлення підводних вибухонебезпечних "сюрпризів" попередніх воєн та боїв минулих років. Умовно витралена міна знищена корабельно-підривною командою ВМС України. Попереду ще 3 насичених дні річкових навчань", - резюмували прикордонники.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Грузії розпочалися масштабні військові навчання за участю військ НАТО.

Українські Національні Новини

Політика