duzhe-ochikuyu-na-zustrich-zelenskiy-povidomiv-scho-bayden-zaprosiv-yogo-u-biliy-dim-u-lipni

Дуже очікую на зустріч: Зеленський повідомив, що Байден запросив його у Білий дім у липні

 • 24542 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що президент США Джо Байден запросив його відвідати Білий дім у липні і додав, що дуже очікує зустрічі, передає УНН.

Цитата

"Дякую Джо Байдену за запрошення під час нашої телефонної розмови відвідати Білий дім у липні цього року. Дуже очікую на зустріч, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці України та США", - написав Зеленський у Twitter.

Додамо

Раніше деталі розмови повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу.

За його словами, Байден сказав Зеленському, що буде відстоювати суверенітет України на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Женеві, а також додав, що запросить його до Білого дому "цього літа після повернення з Європи".

Що було раніше

Зеленський заявив в інтерв’ю інформаційному порталу Axios, що Київ був дуже неприємно здивований рішенням США відмовитися від введення санкцій відносно компанії Nord Stream 2 AG, що є оператором проекту газопроводу “Північний потік — 2”.

Зеленський також висловив своє нерозуміння того, що про це рішення американська сторона не попередила Україну заздалегідь. “Я був здивований кілька разів. Крім самого рішення США другим сюрпризом безумовно став той факт, що я дізнався про це з преси”, — сказав він, додавши, що “відносини між стратегічними партнерами повинні бути прямими”.

Нагадаємо

25 травня Кремль і Білий дім зробили офіційний анонс саміту президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна в Женеві, 16 червня.

ЗМІ повідомляли, що Україна домовляється про телефонні перемовини президентів України та США перед самітом у Женеві.

Українські Національні Новини

Політика