dva-miliardy-hryven-ekonomii-biudzhetnykh-koshtiv-v-dot-nazvaly-produkty-kharchuvannia-po-yakykh-postachalnyky-zmenshyly-tsiny

Два мільярди гривень економії бюджетних коштів: в ДОТ назвали продукти харчування, по яких постачальники зменшили ціни

 • 21774 переглядiв

"Державний оператор тилу" заощадив 2 мільярди гривень бюджетних коштів, домігшись зниження цін від постачальників на такі продукти харчування, як свинина, курятина, гречка, соняшникова олія, цукор, цибуля та шинка для Збройних Сил України на другий квартал.

"Державний оператор тилу" завдяки гнучкій системі ціноутворення зекономив два мільярди гривень бюджетних коштів при укладанні контрактів на постачання продуктів харчування для Збройних сил України на другий квартал. Про це повідомляє пресслужба ДОТ, пише УНН.

Деталі

"Державний оператор тилу" уклав договори на постачання харчування для Збройних сил України на другий квартал. Економія на комплектах продуктів харчування склала 2 млрд гривень. При цьому очікується, що щоквартальна економія на продуктах складе понад 500 млн грн", - йдеться у повідомленні ДОТ 

Зазначається, що цей показник досягається за рахунок економії на ТОП-10 найуживаніших товарах у порівнянні з цінами в попередніх договорах: 

– Свинина, лопатка без кістки заморожена - 17% економії;

– Свинина, стегно заморожене - 31% економії;

– Куряче філе заморожене -  27% економії;

– Крупа гречана ядриця - 51% економії;

– Свинина, корейка без кістки заморожена - 25% економії;

– Олія соняшникова рафінована - 31% економії;

– Цукор - 27% економії;

– Цибуля ріпчаста свіжа - 36% економії;

– Свинина ошийок охолоджений - 17% економії;

 – Шинка, грудинка (копчені) - 14% економії.

В ДОТ додали, що вартість продуктів базується на індексі споживчих цін та переглядається щомісяця, відображаючи динаміку ринку. 

Нагадаємо

"Державний оператор тилу" погодив з постачальниками граничний максимум цін на продукти харчування, які купуються для ЗСУ. А також передбачив механізм їх зниження, залежно від ситуації на ринку. 

15.03.24, 14:36 • [views_0]