dva-sezoni-bez-yevrokubkiv-uyefa-diskvalifikuvav-manchester-siti

Два сезони без єврокубків: УЄФА дискваліфікував "Манчестер Сіті"

 • 23393 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. УЄФА прийняв рішення відсторонити чинного чемпіона Англії "Манчестер Сіті" від участі в Лізі чемпіонів УЄФА на два сезони, передає УНН з посиланням на сайт Асоціації.

Після слухання, що відбулася 22 січня 2020 року, Судова палата Органу фінансового контролю клубів УЄФА (CFCB) під головуванням Жозе да Кунья Родрігеса повідомила футбольний клуб "Манчестер Сіті" про остаточне рішення у справі.

"Судова палата, розглянувши всі докази, встановила, що футбольний клуб "Манчестер Сіті" допустив серйозні порушення правил ліцензування і фінансової чесної гри УЄФА, завищуючи свої спонсорські доходи на своїх рахунках і в інформації про беззбитковість, представленій УЄФА в 2012 році і 2016 році", - сказано в частині звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурент Зінченка по позиції перейшов з "Манчестер Сіті" в німецький клуб

Таким чином, Судова палата наклала дисциплінарні заходи на "Манчестер Сіті", вказавши, що він повинен бути виключений з участі в клубних змаганнях УЄФА протягом наступних двох сезонів (тобто сезонів 2020/21 і 2021/22) і сплатити штраф у розмірі 30 млн євро.

Зазначено також, клуб матиме право оскаржити дане рішення в Спортивному арбітражному суді. Тому УЄФА не коментуватиме рішення на даному етапі.

Додамо, що у нинішньому розіграші ЛЧ "МС" Олександра Зінченка зіграє із "Реалом" в 1/8 фіналу.

Українські Національні Новини

Спорт