dvi-grupi-burshtinokopachiv-zatrimali-na-zhitomirschini

Дві групи бурштинокопачів затримали на Житомирщині

 • 10191 переглядiв

ЖИТОМИР-КИЇВ. 4 травня. УНН. Протягом двох днів житомирські правоохоронці затримали дві групи бурштинокопачів. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Житомирській області, передає УНН.

Першу групу чоловіків виявили 2 травня в Овруцькому районі неподалік села Острови. При появі правоохоронців копачі кинулись навтьоки, затримати вдалось лише одного. Ним виявився 30-річний житель с. Заріччя, який і налагодив процес видобутку за допомогою мотопомпи кустарного виробництва. У чоловіка вилучили автомобіль "УАЗ", мотопомпу, 12 пожежних рукавів різного діаметру та близько трьох десятків спеціальних саків.

Іншу групу виявили 3 травня в Олевському районі неподалік с. Шебедихи. Там двоє чоловіків також налагодили процес розмивання ґрунту для добування сонячного каменю.

"Затриманих разом із вилученим було доставлено до відділень поліції. За кожним із фактів розпочато кримінальні провадження за ст.15, ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років", - повідомляють у поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині з початку року поліція зафіксувала 487 випадків незаконного видобутку бурштину 

Нагадаємо, СБУ блокувала у Волинській області контрабандне переправлення бурштину до країн ЄС. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП