dvi-platizhki-v-uryadi-obgovoryuyut-menshu-tsinu-na-transportuvannya-gazu-dlya-okremikh-verstv-naselennya

Дві платіжки: в уряді обговорюють меншу ціну на транспортування газу для окремих верств населення

 • 17781 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Уряд веде діалог з НКРЕКП, щоб люди, які мають проведене до своїх будинків газопостачання, але не користуються ним, отримували меншу ціну на транспортування газу. Про це під час години запитань до уряду сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, передає кореспондент УНН.

Так, народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе запитала міністра, що "робити людям, які власним коштом провели газопостачання до своїх домівок,.. а зараз вони мають за це додатково платити", а також щодо того, чому для деяких платіжки за транспортування були нараховані не лише за січень, а за увесь 2019 рік.

"Уряд не тисне на незалежного регулятора, але зараз відбувається діалог про те, що ті люди, які не користуються газопостачанням, але все ж таки мають можливість в будь-який момент скористатись – вони будуть отримувати меншу ціну на транспортування. Тобто, в рамках регулятора відбувається ця робота", - сказав Оржель.

Він зазначив, що логіка полягає у тому, що "є можливість отримати постачання в будь-який момент, тому має бути відповідна складова тарифу".

"Якщо ми говоримо про те, що хтось встановив тариф раніше послуги – це абсолютне зловживання природних монополій… Я думаю, ми максимально зі сторони міністерства, зі сторони регулятора, в рамках ліцензійних умов, в яких вони роблять, будемо максимально робити все можливе, накладати штрафні санкції, щоб цього ні в якому разі не відбувалось. Є рішення, яке діє з 1 січня 2020 року, і не можна виставляти рахунки за послуги, які були раніше надані", - сказав міністр.

Як повідомляв УНН, зі слів Оржеля, розділення платіжок за споживання і транспортування газу є вимогою розділення діяльності, таким чином влада контролює і регулює тарифи на природні монополії.

Українські Національні Новини

Економіка