dvi-rosiyski-sushki-zbili-za-den-na-skhodi-odnu-u-rayoni-bakhmuta

Дві російські "Сушки" збили за день на сході, одну - у районі Бахмута

 • 742585 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Два російських військових літаки, які напередодні знищили українські захисники, знищено на сході України, відомо, що принаймні один - у районі Бахмута. Такі деталі наводять у ПС ЗСУ та Нацгвардії, пише УНН.

Цитата

"13 лютого, опівдні, підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України на східному напрямку знищено два ворожі літаки – штурмовик Су-25 та бомбардувальник Су-24м", - повідомили у ПС ЗСУ.

Деталі

Як вказують у НГУ, літак Су-25 збили у битві за Бахмут розрахунки ПЗРК 3 бригади оперативного призначення НГУ «Спартан».

Як повідомляється, це сталося ввечері 13 лютого: під час бойового чергування з відстані двох кілометрів однією ракетою.

«13 лютого о 18:03 вечора в районі Бахмута нацгвардійці «відпрацювали» ворожий літак Су-25, який завдавав ударів по українських позиціях і населених пунктах. У результаті бойової роботи розрахунку з ПЗРК «Перун» ворожий літак було знешкоджено. Хлопці вразили ціль з першого пострілу. Штурмовик загорівся і далі почав знижуватися за лінією перетину, доля пілотів невідома», - зазначив командир дивізіону Партизан.

Знешкодив російську «сушку» гвардієць строкової служби старший солдат Максим, який на початку війни 6 березня збив перший ворожий літак на Харківщині.

Доповнення

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, з 24 лютого 2022 по 14 лютого 2023 року російські окупаційні війська втратили у війні проти України 298 літаків.

Українські Національні Новини

Війна