dvi-tretini-ukrayintsiv-ne-viryat-scho-rosiya-mozhe-zastosuvati-yadernu-zbroyu-proti-ukrayini-opituvannya

Дві третини українців не вірять, що росія може застосувати ядерну зброю проти України - опитування

 • 219414 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Дві третини українців не вірять, що росія може застосувати ядерну зброю проти України. 47% впевнені, що країна-агресор скоріш за все не піде на такий крок, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 8-9 жовтня, повідомляє УНН.

Цитата

"Дві третини українців не вірять, що росія може застосувати ядерну зброю проти України, ще більше респонденти не вірять у можливість ядерного удару по країнах учасниках НАТО (84%). У порівнянні з опитуванням у квітні цього року зросла впевненість у тому, що росія не завдасть ядерного удару по Україні та західних державах - членах Північноатлантичного Альянсу", - вказують соціологи.

Деталі

Так, 18% опитаних переконані, що росія однозначно не завдасть ядерного удару по Україні. Ще 24% відповіли, що країна-агресор скоріш за все використає ядерну зброю, 2% у цьому переконані однозначно. Інші 9% респондентів не визначилися.

На запитання, чи застосує росія ядерну зброю проти країн НАТО, 50% українців відповіли "однозначно ні", 34% - "скоріш ні", 9% - "скоріше так", і 2% - "однозначно так".

Довідка

Опитування провели 8-9 жовтня 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Усього опитали 1000 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 3,1%.

Нагадаємо

Станом на 1-2 жовтня 2022 року, 83% опитаних підтримали б вступ України до НАТО у разі проведення референдуму. Соціологи відзначили - це найвища підтримка за історію спостережень.

Українські Національні Новини

Суспільство