dvi-tretini-yapontsiv-ne-viryat-v-bezpechne-provedennya-olimpiadi-pid-chas-pandemiyi-opituvannya

Дві третини японців не вірять в безпечне проведення Олімпіади під час пандемії - опитування

 • 19743 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Дві третини жителів Японії не вірять, що країна може провести Олімпіаду безпечно і надійно на тлі COVID-19. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані опитування Asahi.

Деталі

Так, під час опитування 68% респондентів висловили сумнів в здатності організаторів Олімпійських ігор контролювати COVID-19. Окрім того, 55% заявили, що виступають проти проведення Олімпіади.

Три чверті впевнені, що влада ухвалила правильне рішення, коли заборонила звичайним громадянам відвідувати Олімпійські ігри.

Відзначимо, що опитування проводилося в телефонному форматі. Всього в ньому взяли участь 1444 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Токіо для участі в Олімпіади-2020 прибули перші українські спортсмени

Нинішні Олімпійські ігри-2020

Олімпіада в Токіо повинна була відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію змагання перенесли на рік, тепер вони пройдуть з 23 липня по 8 серпня. Організатори вирішили проводити Ігри без іноземних уболівальників, місцевих глядачів також не допустять на заходи в шести японських префектурах, включаючи Токіо.

За кілька днів до початку Олімпіади ситуація з поширенням коронавірусу залишається непростою: добовий приріст кількості нових випадків в японській столиці тримається на позначці вище тисячі. З 12 липня через погіршення епідемічної ситуації в Токіо знову набув чинності режим надзвичайної ситуації, який триватиме до 22 серпня.

Кілька іноземних спортсменів, які проживають в Олімпійському містечку в Токіо, уже захворіли на COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство