dvokh-ofitseriv-odeskoyi-politsiyi-zasudzheno-na-pyat-rokiv-za-khabar-vid-likarya

Двох офіцерів Одеської поліції засуджено на п’ять років за хабар від лікаря

 • 9440 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. В Одесі до п’яти років позбавлення волі засуджено двох офіцерів поліції за вимагання хабара в сумі 5 тис. дол. від лікаря за не притягнення його до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє прес-центр Судової влади України, передає УНН.

"Вчора, 6 вересня, Київський районний суд м. Одеси оголосив вирок обвинуваченим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди)… Кожному з них призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах виконавчої влади строком на 3 роки з конфіскацією майна. Також екс-правоохоронців позбавлено спеціальних звань – підполковник та майор міліції відповідно", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згідно з вироком суду, обвинувачені працювали в одному із райвідділів міліції у м. Одесі на посаді старшого слідчого та оперуповноваженого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичною прокуратурою викрито на хабарі голову громадської ради при ГУ ДФС

В 2015 році працівнику слідчого відділу було доручено здійснювати досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадових осіб лікарні, що призвело до збуту сильнодіючих лікарських засобів.

Під час розслідування працівнику міліції стало відомо, що до вказаного правопорушення причетний лікар-психіатр-сексопатолог. У зв’язку з цим, у жінки-слідчого виник умисел на отримання неправомірної вигоди. До своїх дій вона залучила оперуповноваженого у якості пособника.

Реалізуючи свій умисел, екс-правоохоронці почали вимагати у лікаря 5 тис. дол. за не притягнення його та інших працівників установи до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівнику Держгеонадр повідомили про підозру у хабарництві

Розуміючи наслідки, останній погодився надати вказані грошові кошти. Так, перебуваючи у службовому кабінеті слідчої, лікар передав їй раніше обумовлену неправомірну вигоду. Одразу після отримання грошей жінку затримали правоохоронці. Цього ж дня був затриманий і її пособник – оперуповноважений.

В судовому засіданні обвинувачені не визнали своєї вини та пояснили, що не знають звідки взялись "помічені" гроші, які вилучені під час обшуку.

Попри це, суд визнав колишніх працівників міліції винними у скоєнні кримінального правопорушення.

Нагадаємо, у Дніпрі СБУ затримала на хабарі у 100 тис. грн старшого оперуповноваженого підрозділу кримінальної поліції одного з районів обласного центру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП