dvokh-palestintsiv-ubito-vnaslidok-zavorushen-na-zakhidnomu-berezi

Двох палестинців убито внаслідок заворушень на Західному березі

 • 141409 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Двох палестинців було вбито під час окремих зіткнень з ізраїльською армією на окупованому Західному березі рано вранці в четвер, повідомляє агенство Wafa, передає УНН.

Деталі

Міністерство охорони здоров'я Палестини повідомило, що 25-річного Самера Халеда з табору Аль-Айн у Наблусі було вбито пострілом у шию, а 26-річного Язана Афана з табору Каландія за межами Єрусалиму помер від пострілу в серці.

Офіційне інформаційне агентство палестинців Wafa повідомило, що Халеда було вбито під час рейду ізраїльської армії на табір біженців Балата неподалік Наблуса.

Провінційна влада в Наблусі заявила, що Халеда застрелила палестинські бойовики, а не ізраїльські війська. За їхніми словами, стрілянина послідувала за словесною суперечкою з іншими, невідомими палестинцями.

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що Афана було вбито під час операції ізраїльської армії в Аль-Бірі, неподалік Рамалли. Палестинський чиновник заявив, що його смерть також стала результатом палестинського, а не ізраїльського обстрілу.

Ізраїльська армія заявила, що її війська заарештували шістьох розшукуваних осіб під час нічних операцій на Західному березі. Армія повідомила, що під час операції в Аль-Бірі її сили були атаковані камінням та пляшками із запальною сумішшю, і у відповідь вони використали засоби розгону заворушень.

Доповнення

У вівторок чотири палестинці і два ізраїльтянини були поранені в ході окремих інцидентів неподалік Наблуса, найбільшого міста на півночі Західного берега і місця зіткнень, що не припиняються в останні місяці.

Ізраїль окупував Західний берег із 1967 року, коли він захопив територію в Йорданії.

Українські Національні Новини

Новини Світу