dvokratniy-olimpiyskiy-chempion-z-biatlonu-m-furkad-zaklikav-pokarati-rosiyskikh-biatlonistiv

Двократний олімпійський чемпіон з біатлону М.Фуркад закликав покарати російських біатлоністів

 • 7990 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Двократний олімпійський чемпіон та п'ятикратний переможець Кубку світу з біатлону Мартін Фуркад бойкотуватиме змагання у сезоні 2016/17 років у випадку не покарання Міжнародним союзом біатлоністів (IBU) російських спортсменів за вживання допінгу, повідомляє УНН з посиланням на сайт NRK.

"Це складна справа. По-перше, нам потрібно побачити факти на столі, а потім - дії. IBU повинен зайнятися цією проблемою і бути строгим щодо тих, хто обманює. Це не один або два, а 31 чоловік. Сподіваюся, IBU вистачить сміливості покарати їх. Якщо для винних росіян не буде ніяких наслідків, то я закликатиму партнерів і суперників не брати участь в Кубку світу", - наголосив французький біатлоніст.

Варто відзначити, що інші зірки біатлону норвежці Еміль Хегле Свендсен та Йоханнес Бьо підтримали француза у питанні дискваліфікації російських спортсменів.

Нагадаємо, що М.Фуркад виграв шість з семи особистих гонок зі старту сезону 2016/17 і загалом десять разів ставав чемпіоном світу у кар’єрі.

Як повідомляв УНН, президент IBU передав WADA список з понад 30 російських біатлоністів, які підозрюються у вживанні допінгу в період з 2011 по 2015 роки.

Українські Національні Новини

Спорт