dvom-deputatam-povidomili-pro-pidozru-za-provedennya-referendumu-za-lnr

Двом депутатам повідомили про підозру за проведення "референдуму" за "ЛНР"

 • 8848 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Двом депутатам Гірської міської ради повідомили про підозру за фактом участі в організації та проведенні "референдуму" на підтримку "ЛНР" у травні 2014 року. Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області, передає УНН.

"Виконувачем обов’язків прокурора Луганської області повідомлено про підозру двом депутатам Гірської міської ради VI скликання за фактом організації та проведення ними так званого "референдуму" щодо підтримки "Акту про державну самостійність ЛНР", за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у травні 2014 року депутати добровільно погодилися брати участь у псевдореферендумі у якості голови та секретаря "дільничної виборчої комісії".

"Попередньо вступивши в злочинну змову, підозрювані організували та провели у приміщенні навчального закладу незаконний "референдум" щодо відокремлення Луганської області від території України", - прокоментували у відомстві.

По завершенню "референдуму" жінки здійснили підрахунок бюлетенів та передали їх для подальшого проголошення "Акту про державну самостійність ЛНР", зазначили у прокуратурі.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше двом депутатам Гірської міської ради повідомляли про підозру за організацію та проведення "референдуму" навесні 2014 року.

Пізніше ще одному депутату повідомили про підозру у проведенні у 2014 році "референдуму" на підтримку "ЛНР". За даними слідства, жінка вносила відомості про виборців, а також видавала "бюлетені" для голосування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП