dvom-perebizhchikam-iz-krimskoyi-sbu-zminili-pidozri

Двом перебіжчикам із кримської СБУ змінили підозри

 • 12901 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Колишнім працівникам кримського управління СБУ, а нині "працівникам" ФСБ повідомили про змінені підозри. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ГПУ.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим слідчими слідчого відділу ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри двом колишнім співробітникам Служби безпеки України, а нині співробітникам незаконно створеного "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим та м. Севастополю". Наразі їм інкриміновано ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни)", - сказано у повідомленні.

За версією слідства, вказані особи можуть бути причетними до незаконного ув'язнення та спричинення тортур проукраїнському активісту за його участь у мирних акціях протесту громадян в м. Києві у лютому 2014 року.

Він був затриманий на території АР Крим на початку лютого 2015 року, і після незаконного ув’язнення та спричинення тортур вказаний громадянин був вимушений визнати свою вину в злочині, якого не вчиняв, а саме в "нанесенні 18.02.2014 тілесних ушкоджень співробітникові спецпідрозділу "Беркут" на Майдані Незалежності в м. Києві, з мотивів ідеологічної неприязні та ворожнечі".

Додамо, активіст Олександр Костенко був засуджений і відбував покарання в колонії загального режиму російського міста Кіров-Чепецкий. За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових заворушень" в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут".

Нагадаємо, прокуратура АР Крим повідомила про підозру “военному комиссару города Ялты” за примушення кримчан служити в збройних силах Російської Федерації

Українські Національні Новини

Кримінал та НП