dvom-viyskovopolonenim-moryakam-potribne-dodatkove-medobstezhennya-ombudsmen

Двом військовополоненим морякам потрібне додаткове медобстеження – Омбудсмен

 • 12336 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Поранені військовополонені моряки станом на сьогодні почуваються добре, однак двоє з них потребують додаткових обстежень лікарів. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"На наш погляд, вони добре себе почувають, мають вигляд такий, що одужали. Тільки от в нас ще Василь Сорока, який має поранення і після операції одужує. Я його запитала про стан здоров'я, він сказав: "Усе добре, але трохи ще болить". Тому він ще вживає знеболювальні таблетки", - відповіла Денісова на питання про стан здоров'я військовополонених Артеменка, Сороки та Ейдера.

Омбудсмен додала, що адвокати вчора повідомили їй про необхідність повторного обстеження для Андрія Ейдера, оскільки у нього болить коліно, там могли залишитися уламки. За словами Денісової, вона буде намагатися "зробити це через пані Москалькову".

"Щодо Андрія Артеменка – він потребує консультації і лікування ще в офтальмолога. І ми будемо намагатись також це зробити", - додала Денісова.

Як повідомляв УНН, суд у Москві продовжив термін тримання під вартою на три місяці вже 12 військовополоненим українським морякам.

Раніше повідомлялося, що пораненого військовополоненого українського моряка прооперували.

Його адвокат повідомляв, що на відновлення функцій руки Василя Сороки, знадобиться близько року.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика