dvoye-rosiyan-na-chovni-vtekli-vid-mobilizatsiyi-na-alyasku

Двоє росіян на човні втекли від мобілізації на Аляску

 • 234385 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Двоє громадян РФ на човні втекли від мобілізації на Аляску чим незаконно перетнули державні кордони. Про це пише УНН з посиланням на видання Alaska's News Source.

Деталі

Двоє громадян РФ втекли від мобілізації в США, діставшись човном з Чукотки до острова Святого Лаврентія (штат Аляска), де були затримані береговою охороною. Вони повідомили місцевим жителям, що припливли із селища Егвекінот на Чукотці (приблизно 500 кілометрів морем).

Як заявив губернатор штату Майк Данліві, росіян доставили до Анкоріджу. За його словами, влада не очікує "постійного потоку" біженців.

За даними видання Forbes, з початку мобілізації з Росії поїхало близько 700 тисяч громадян. Співрозмовник видання підкреслив, що підрахувати, кількість тих, хто виїхав з країни з туристичними цілями, зараз не представляється можливим.

Нагадаємо

Росіяни тікають через кордон до сусідніх держав після того, як 21 вересня путін оголосив про часткову мобілізацію для участі у війні в Україні. Підрахувати точні цифри складно, але кількість росіян, що поїхали, може обчислюватися сотнями тисяч, судячи з повідомлень ЗМІ та цифр, опублікованих сусідніми державами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Двоє росіян на човні втекли від мобілізації на Аляску

     • 234385 переглядiв

    66 клінік для абортів закрилися у США після рішення суду

     • 145613 переглядiв