dvoye-rosiyskikh-pravookhorontsiv-poprosili-politichnogo-pritulku-v-ukrayini

Двоє російських правоохоронців попросили політичного притулку в Україні

 • 14121 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У пункті пропуску "Гоптівка" на українсько-російському кордоні у четвер двоє громадян Росії, які є діючими співробітниками органів внутрішніх справ РФ, звернулось до співробітників Держприкордонслужби з проханням політичного притулку в Україні, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ДПСУ.

Повідомляється, що причиною, яка спонукала росіян просити політичний притулок в Україні, стало переховування від переслідування у зв’язку з їх службовою діяльністю.

За словами самих громадян Росії, вони стали жертвами переслідування впливових осіб через те, що намагались протидіяти розповсюдженню наркотичних речовин у аптеках на ділянці своєї відповідальності.

Росіяни пояснили співробітникам ДПСУ, що особи, які потрапили в поле їх зору, як співробітників поліції РФ, є стійким злочинним угрупованням, що займається розповсюдженням наркотичних речовин, з чіткою та розгалуженою системою зв’язків серед високопосадовців різного рівня у владних структурах РФ.

Наразі стосовно них на території РФ внутрішньою безпекою МВС Росії сфабрикована та розслідується СК РФ замовна кримінальна справа, вказали прикордонники.

Не сподіваючись на справедливе розслідування у зв’язку із замовленням "зверху", вони вирішили втекти з РФ в Україну. Росіяни також зазначили, друзі повідомили їм, що існує реальна загроза їх свободі, здоров’ю та навіть життю, додали у ДПСУ.

Наразі проводяться відповідні заходи з перевірки стосовно об’єктивності наданої інформації, зазначили прикордонники.

Як повідомляв УНН, звинувачений у закликах до тероризму житель Омська Віктор Корб залишив Росію і переїхав в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП