dvoye-zhiteliv-luganschini-pidozryuyutsya-u-derzhzradi

Двоє жителів Луганщини підозрюються у держзраді

 • 6741 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Двом громадянам України прокуратура Луганської області повідомила про підозру у державній зраді, а спецслужбовцю Російської Федерації – у підбурюванні до її вчинення. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області на підставі зібраних доказів двом громадянам України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), а громадянину РФ – співробітнику спецслужби країни-агресора – у підбурюванні до її вчинення за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за даними слідства, співробітник розвідувального центру головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ у 2017-2018 роках завербував двох жителів окупованої території Луганської області. Під керівництвом спецслужби РФ вони організували розгалужену інформаторську мережу переважно у прифронтових населених пунктах Луганщини та за участі місцевих жителів збирали розвіддані щодо місць дислокації, маршрутів, чисельності та озброєння підрозділів Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил.

"Відомості військового характеру використовувалися представниками іноземної організації для проведення підривної діяльності проти України та нанесення шкоди її національним інтересам", - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими третього управління головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, у Харкові затримали чоловіка, який працював на військову розвідку РФ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП