dzh-kerri-poperediv-pro-nebezpeku-poshirennya-avtoritarizmu-v-sviti

Дж.Керрі попередив про небезпеку поширення авторитаризму в світі

 • 7454 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Держсекретар США Джон Керрі, виступаючи на саміті ОБСЄ, попередив європейських колег про загрози, пов'язані з підйомом авторитаризму в Європі і по всьому світі, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Виступаючи в четвер на міністерському засіданні Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в Гамбурзі, Дж.Керрі зазначив, що поширення авторитарного мислення супроводжується погіршенням ситуації в сфері прав людини, обмеженнями свободи ЗМІ і почастішанням проявів нетерпимості та злочинів на грунті ненависті.

"Нетерпимість, репресії і придушення інакомислення не можуть стати новою нормою для нас. Кожне обмеження фундаментальних свобод, по суті, являє собою черговий потворний камінь - якими вимощена дорога до тиранії", - зазначив Дж.Керрі.

Дж.Керрі також зазначив, що конфлікт в східній Україні і окупація Криму тривають занадто довго,тому вчергове закликав ОБСЄ продовжувати зусилля, спрямовані на мирне врегулювання цих проблем.

Він додав, що припинення насильства в короткостроковій перспективі не повинно затьмарювати довгострокові цілі України на шляху до будівництва процвітаючої демократії.

Як повідомляв УНН, діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр на засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації заявив, що припинення вогню на Донбасі вимагає політичної волі, і закликав всі сторони продовжувати йти шляхом за мінськими домовленостями.

Українські Національні Новини

Новини Світу