dzh-mettis-vvazhaye-scho-d-tramp-vidkritiy-dlya-dumok-schodo-parizkoyi-ugodi-po-klimatu

Дж. Меттіс вважає що Д.Трамп відкритий для думок щодо Паризької угоди по клімату

 • 11410 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Президент США Дональд Трамп бере до уваги різні думки щодо участі країни в Паризькій угоді з клімату. Про це розповів міністр оборони Сполучених Штатів Джеймс Меттіс, повідомляє УНН посилаючись на CBS.

 

"Звичайно, обговорення нашої політики з даного питання триває. Я був присутній на деяких дискусіях в Брюсселі, в ході яких піднімалася тема кліматичних змін, і президент був відкритий. Йому було цікаво, чому інші країни займають ту позицію, яку займають ", - сказав глава Пентагону.

"Я досить впевнений в тому, що президент дотримується відкритих поглядів з цього питання і враховує всі за і проти", - резюмував Дж. Меттіс.

Паризька угода - угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 р. Паризька хартія має прийти на зміну Кіотському протоколу. Текст угоди було погоджено на 21-й Конференції учасників UNFCCC в Парижі та прийнято консенсусом 12 грудня 2015. Голова конференції Лоран Фабіус, міністр іноземних справ Франції, зазначив, що цей "амбітний і збалансований" план був "історичною поворотною точкою" у меті зменшення темпів глобального потепління. Угода вступила в силу 4 листопада 2016 року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав указ, який знімає обмеження, введені екс-президентом Бараком Обамою і спрямовані на боротьбу зі зміною клімату.

Українські Національні Новини

Політика