dzh-seshns-zayaviv-scho-rozmovlyav-z-posolom-rf-pro-konflikt-v-ukrayini

Дж.Сешнс заявив, що розмовляв з посолом РФ про конфлікт в Україні

 • 10539 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Нинішній генеральний прокурор США Джефф Сешнс у сенатському комітеті з питань розвідки, даючи свідчення щодо ймовірних зв'язків виборчого штабу президента Дональда Трампа з РФ під час виборів 2016 року, заявив, що спілкувався з послом Росії Сергієм Кисляком про конфлікт в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Politico.

Сенатор США Джон Маккейн під час слухань заявив, що протягом останніх декількох тижнів адміністрація президента охарактеризувала зустрічі Дж.Сешнса з послом РФ С.Кисляком, про які раніше не було відомо, як зустрічі, в яких нинішній генпрокурор США тоді офіційно брав участь як сенатор США і член комітету сенату з питань збройних сил. Тож, сенатор поцікавився у Дж.Сешнса, чи ділився останній під час цих зустрічей з російським дипломатом своїм занепокоєнням з приводу вторгнення Росії в Україну або анексії Криму.

"Так... Це одна із зустрічей, і це одне з питань, про які я точно пам'ятаю. За день до моєї зустрічі з російським послом я зустрівся з українським послом, і я чув про його занепокоєння з приводу Росії, і тому я порушив їх (питання - ред.) з паном Кисляком, і він, уявіть собі, - ні на дюйм. Все, що вони зробили, що зробили росіяни, за його словами, було правильним...", - заявив Дж.Сешнс.

При цьому він заперечив свою розмову або зустріч з послом РФ у готелі Mayflower, де нинішній президент США дав свою першу промову щодо зовнішньої політики.

Додамо, у квітні 2016 року відбувся один з передвиборних заходів Д.Трампа в готелі Mayflower у центрі Вашингтона, де був присутній Дж.Сешнс і посол РФ С.Кисляк.

Нагадаємо, Дж.Сешнс заперечив причетність до ймовірного втручання РФ у вибори в США.

Українські Національні Новини

Новини Світу