dzhemilyev-erdogan-na-zustrichakh-z-putinim-postiyno-porushuye-pitannya-krimskikh-tatar

Джемілєв: Ердоган на зустрічах з Путіним постійно порушує питання кримських татар

 • 10786 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на зустрічах з президентом РФ Володимиром Путіним постійно порушує питання переслідування кримських татар. Про це під час прес-конференції в аеропорту "Бориспіль" заявив лідер Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, передає кореспондент УНН.

"У звільненні наших двох хлопців величезна роль Ердогана. Він чітко на зустрічі з Путіним поставив умову, що він повинен звільнити в першу чергу цих двох наших співвітчизників (А.Чийгоза і І.Умерова - ред.) і взагалі питання про переслідування Ердоган постійно порушує", - сказав М.Джемілєв.

За його словами, В.Путін весь час стверджує, що переслідування насправді немає, і це все вигадки української влади.

Лідер Меджлісу також повідомив, що він разом з Р.Чубаровом постійно контактують з президентом Туреччини.

За його словами, Україна буде домагатися звільнення всіх, хто піддається пресингу.

"Буде це через Ердогана ... А також будемо, звичайно, підключати інші можливі варіанти, в першу чергу такі, як Європарламент, ПАРЄ, а також структури ООН", - заявив М.Джемілєв.

"Ми будемо прагнути до звільнення всіх, незалежно від національності та віросповідання і, звичайно, що у нас на першому плані знакові фігури, такі як Чийгоз, Умеров, Сенцов", - сказав М.Джемілєв.

Як повідомляв УНН, 25 жовтня А.Чийгоза і І.Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині. При цьому глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що Росія звільнила Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова із забороною проживати в Криму.

Українські Національні Новини

Політика