dzhemilyev-povidomiv-koli-ukrayina-podavatime-vodu-do-okupovanogo-krimu

Джемілєв повідомив, коли Україна подаватиме воду до окупованого Криму

 • 21384 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв повідомив, що Україна буде подавати воду в Крим, але тільки після звільнення його від окупантів, а до цього - це заробіток на торгівлі з окупантами, що завдає шкоди престижу держави. Про це він сказав в ефірі "Крим.Реалії", повідомляє УНН.

"Російська сторона спочатку говорить, що обійдеться без українських продуктів і електроенергії - і тут же звертається в ООН і каже, що ми влаштовуємо їм геноцид. Така у них тактика. Звичайно, дефіцит води в Криму є - в степовій частині це вже катастрофа для сільського господарства. Ми будемо подавати воду, обов'язково, але тільки після звільнення Криму від окупантів. Розмови про те, що це завдає шкоди жителям, інші сентименти - розкажіть це в іншому місці. Ви що, очікували, що вам створять комфортні умови? Країна, чию територію ви окупували?", - розповідь Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через нестачу води в окупованому Криму жителі Сімферополя будуть отримувати її за графіком.

Він також нагадав, що відповідно до Женевської конвенції 1949 року, вся відповідальність за стан людей на окупованій території лягає на країну-окупанта, так що говорити про гуманітарні речі нам не треба.

"Ідея продавати воду Криму - як би це м'якше сказати... Тут немає ніякого ознаки патріотизму, це заробіток на торгівлі з окупантами. Більш того, самі такі висловлювання завдають шкоди престижу нашої держави. Ми у всьому світі говоримо, що на нашу країну напали, вимагаємо посилення санкцій і раптом заявляємо, що будемо тут заробляти. Тоді нам інші країни скажуть: чому ми повинні нести втрати в той час, як ви там заробляєте? Будь ласка, нехай Путін піднімає питання води на зустрічі "нормандської четвірки", а ми піднімемо питання про якнайшвидше звільнення Криму", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація, щодо можливого відновлення водопостачання в Крим.

Однак Зеленський запевнив, що Україна не планує відновлювати по Північно-Кримському каналу подачу води в окупований Росією Крим.

Українські Національні Новини

Політика