dzhemilyev-u-parye-rozpoviv-pro-diyi-rf-schodo-zmini-demografichnoyi-situatsiyi-u-krimu

Джемілєв у ПАРЄ розповів про дії РФ щодо зміни демографічної ситуації у Криму

 • 8958 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Основні зусилля всіх міжнародних структур і ПАРЄ повинні бути спрямовані на повну деокупацію та відновлення територіальної цілісності України. Про це у своєму виступі на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи заявив Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат від БПП Мустафа Джемілєв, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

Депутат розповів про гуманітарну ситуацію, яка виникла внаслідок війни на сході України та анексії Криму Російською Федерацією.

М.Джемілєв навів дані щодо кількості насильно викрадених, вбитих осіб в окупованому Криму та про кількість політично переслідуваних кримських татар та постійні обшуки та тиск.

Він також підкреслив ситуацію з екологічним станом та вандалізмом окупантів до культурної спадщини корінного народу Криму, зокрема про втрату автентичності Ханського палацу в місті Бахчисарай, внаслідок так званих "ремонтних, реставраційних робот".

"Особливо занепокоєння викликають цілеспрямовані дії РФ по зміні демографічної ситуації в окупованому Криму, чим грубо порушує Женевську конвенцію про неприпустимість примусової зміни демографічної ситуації на окупованій території. Розраховувати, що в окупованому Криму з часом покращиться стан з правами людини та підвищиться рівень життя, немає підстав. Відповідно, основні зусилля всіх міжнародних структур, ПАРЄ повинні бути спрямовані на повну деокупацію та відновлення територіальної цілісності України", - акцентував М.Джемілєв.

Нагадаємо, М.Джемілєв заявив, що захист прав людини в Криму неможливий, поки триває окупація.

Українські Національні Новини

Політика