dzho-bayden-mozhe-vzyati-uchast-u-samiti-krimskoyi-platformi-dzhemilyev

Джо Байден може взяти участь у саміті “Кримської платформи” – Джемілєв

 • 16063 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Президент США Джо Байден може взяти участь в міжнародному саміті “Кримської платформи”, проведення якого заплановане на 23 серпня в Києві. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, пише УНН з посиланням на “Крим.Реалії”.

Деталі

Джемілєв вважає, що створення “Кримської платформи” істотним кроком на шляху до деокупації Криму і багато країн світу, у тому числі країни Ради Європи, США, вже висловили згоду приєднатися до саміту.

Цитата

“Хоча я точно не можу сказати, чи будуть вони представлені 23 серпня цього року на саміті, але є дуже великі підстави сподіватися на те, що, в тому числі, і Джо Байден 23-го числа буде тут. У всякому разі, над цією темою ми будемо дуже ретельно працювати.

Путін нахабно заявляє те, що Крим - це земля Росії, і те, що там діється, на окупованій території — це, мовляв, внутрішні справи Росії. Але з цим, зрозуміло, ні Україна, ні світова спільнота, ні в якій мірі не може погодитися, і робитимуться необхідні заходи з деокупації”, — сказав Джемілєв.

Додають, що поки офіційного підтвердження планів президента США Джо Байдена взяти участь в саміті “Кримської платформи” не було. 

Додатково

 “Кримська платформа” — це багаторівнева діалогова платформа, ключова ціль якої — це повернення теми Криму на високий порядок міжнародної уваги. Саміт "Кримської платформи", у якому запланована участь лідерів іноземних держав, відбудеться 23 серпня 2021 року.

26 лютого президент України Володимир Зеленський створив Організаційний комітет з підготовки установчого саміту Кримської платформи, його очолить міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Франція планує взяти участь в установчому саміті Кримської платформи, і визначить формат участі в залежності від карантинних обмежень станом на дату його проведення.

США висловили підтримку українській ініціативі “Кримська платформа” і закликали країни ООН приєднатися.

Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну і обіцяють разом з нашою країною протистояти агресивним діям Російської Федерації. За словами Байдена, США не визнають і ніколи не визнають заявлену “анексію” півострова Росією і будуть “разом з Україною протистояти агресивним діям Росії”.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Чехія просить Росію надати вакцину Sputnik V

     • 19351 переглядiв

    “Маріуполь” врятувався від шостої поспіль поразки в УПЛ

     • 12337 переглядiв