dzhoan-rouling-ne-zaprosili-na-zyomki-spetsepizodu-garri-pottera-pislya-yiyi-sliv-pro-transgenderiv

Джоан Роулінг не запросили на зйомки спецепізоду "Гаррі Поттера"

 • 34258 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Авторка книг про "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг не потрапила до списку учасників спеціального епізоду "Повернення до Хогвартсу". Про це повідомляє УНН із посиланням на The Hollywood Reporter.

Деталі

Як зазначають, спецвипуск буде присвячено створенню фільму "Гаррі Поттер і філософський камінь", головним героям та знімальній групі. У ньому з'являться актори Деніел Редкліфф, Руперт Грінт та Емма Вотсон, а також режисер Кріс Коламбус. До них приєднаються й інші учасники фільму, зокрема Хелена Бонем Картер, Рейф Файнс, Том Фелтон та багато інших.

Роулінг покажуть лише в архівних кадрах. Письменниця ситуацію не прокоментувала.

The Hollywood Reporter пов'язує відсутність Роулінг з тим, що 2020 року її звинуватили у трансфобії.

Письменниця іронізувала з вислову "люди, які мають менструацію", заявивши, що їх називають "жінками". Роулінг розкритикували за неповагу до транссексуалів, трансгендерів та людей з небінарним гендером.

Зокрема, висловлювання Джоан засудили актори Деніел Редкліфф та Емма Вотсон, які зіграли головних героїв у серії фільмів про "Гаррі Поттера".

Додамо

HBO Max 1 січня 2022 року планує випустити спецепізод, присвячений 20-річчю виходу першого фільму "Гаррі Поттер і філософський камінь. Стрімінговий сервіс показав тизер нового проекту, який називається "Повернення до Хогвартсу".

"Гаррі Поттер і філософський камінь" — перша екранізація книг про чарівника британської письменниці Джоан Роулінг.

Прем'єра фільму відбулася 16 листопада 2001 року. Стрічка зібрала понад 1 млрд доларів у всьому світі. Протягом наступних років відзняли ще сім фільмів франшизи.

Українські Національні Новини

Новини Світу