dzhokovich-mozhe-znovu-pozbutisya-vizi-yogo-pidozryuyut-u-nadanni-nepravdivikh-vidomostey-pri-vyizdi-do-avstraliyi

Джокович може знову позбутися візи. Його підозрюють у наданні неправдивих відомостей при в'їзді до Австралії

 • 18469 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Прикордонна служба Австралії намагається встановити правдивість інформації, наданої сербським тенісистом Новаком Джоковичем для в'їзду в країну, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Відзначається, що у своїй декларації тенісист вказав, що протягом 14 днів до вильоту в Мельбурн він перебував в одному місці і не подорожував з країни в країну. Однак, судячи з постів у соцмережах, можливо, це не так.

Так, зокрема, з різних постів в Twitter і Instagram випливає, що на Різдво Джокович перебував у Сербії. При цьому відомо, що в Австралію 4 січня він вилетів з Іспанії.

Декларація супроводжується попередженням, що дача завідомо неправдивої інформації вважається серйозним порушенням закону і може спричинити за собою адміністративне покарання.

Джокович заявив, що 1 січня доручив заповнити декларацію своєму агенту.

Як зазначає видання, у світлі нових обставин подальше перебування серба на території Австралії знову опинилося під питанням. Раніше прикордонна служба анулювала його візу, проте пізніше її відновили через суд. Тепер же, як повідомляється, долю тенісиста вирішуватиме міністр у справах міграції Алекс Хоук, що володіє правом повторно анулювати візу.

Якщо це станеться, юристи Новака Джоковича, швидше за все, будуть знову оскаржувати це рішення, проте участь серба в Australian Open стане практично неможливою.

Контекст

Спортсмен був затриманий 5 січня ввечері в аеропорту Мельбурна через проблеми з документами.

6 січня австралійська влада анулювала візу сербському тенісистові Новаку Джоковичу, який прилетів в середу ввечері в Мельбурн для участі в Australian Open.

За словами міністра охорони Здоров'я Австралії Грега Ханта, причиною скасування візи стало те, що сербський тенісист не надав доказів законного медичного звільнення від вакцинації від COVID-19.

10 січня Джокович виграв апеляцію про депортацію з Австралії, суддя прийняв рішення про надання йому дозволу покинути зону карантину вже сьогодні.

Українські Національні Новини

Новини Світу