dzhonson-nazvav-absurdnim-namir-londona-zbirati-mita-za-tovari-vid-imeni-yes

Джонсон назвав абсурдним намір Лондона збирати мита за товари від імені ЄС

 • 9030 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Пропозиція уряду Терези Мей про збір Великою Британією та ЄС мит за товари від імені один одного після Brexit є “абсолютно абсурдним”. Таку оцінку дав цій пропозиції чинного кабінету міністрів колишній глава британського МЗС Борис Джонсон в інтерв’ю недільній газеті The Sunday Times, що виходить в день відкриття в Бірмінгемі щорічного партійного з’їзду правлячих у країні торі, передає УНН.

Ця заява стала ще однією вербальною атакою екс-керівника Форин-офіса на затверджений урядом план вибудовування майбутніх відносин Лондона і Брюсселя. Через схвалення Кабміном "плану Чекерс" Джонсон, якому багато хто приписує прем'єрські амбіції, подав у відставку в липні, оскільки порахував, що цей документ є відвертою поступкою владі ЄС і не відображає волі більшості британських виборців, які підтримали Brexit на загальнонаціональному референдумі 2016 року.

The Sunday Times також опублікувала інтерв'ю Терези Мей, в якому прем'єр-міністр відповідає критикам "плану Чекерс", стверджуючи, що вони "грають у політичні ігри" навколо майбутнього Великої Британії та підривають національні інтереси країни.

"План Чекерс", названий так на честь однойменної заміської резиденції прем'єра, де він був узгоджений у липні, передбачає фактичне копіювання Лондоном усіх норм регулюючих органів Євросоюзу після офіційної дати Brexit, 29 березня 2019 року. Зокрема, для того, щоб уникнути появи жорсткого кордону між Північною Ірландією, що входить до складу Сполученого Королівства, і Республікою Ірландія, яка залишається членом ЄС, Мей запропонувала, щоб Лондон збирав мита за всі товари від імені ЄС при взаємних діях із боку Брюсселя. Остання ідея була відкинута владою ЄС відразу, а пізніше така ж доля спіткала і сам план.

Як раніше інформував УНН, Прем’єр-міністерка Великої Британії Тереза ​​Мей в інтерв’ю газеті The Sunday Times заявила про те, що в майбутньому планує ввести у країні додатковий податок на покупку майна для іноземців

Українські Національні Новини

Новини Світу