dzhonson-rosiya-vtratila-pravo-protestuvati-proti-uchasti-ukrayini-v-nato

Джонсон: росія втратила право протестувати проти участі України в НАТО

 • 567065 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. росія втратила право протестувати проти участі України в НАТО. На цьому наголосив колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в інтерв’ю, записаному у межах Київського єврейського форуму (Kyiv Jewish Forum), який цього року проходить онлайн з центральним майданчиком у Вашингтоні, передає УНН.

Деталі

«Українці борються за всіх нас. Українці борються за поляків, за грузин, за молдаван, за балтів. Вони борються за кожну країну, яка може зазнати зміни своїх кордонів силою в будь-якій точці світу. Це величезна жертва, яку вони роблять», – заявив Джонсон.

Він переконаний, що росія втратила право протестувати проти участі України в НАТО.

«Якби ви запитали мене перед війною, до того, як путін зробив свій акт безумства, чи збирається Україна приєднатися до НАТО найближчим часом, я б сказав «ні, не скоро». Але тепер путін повністю знищив, повністю зруйнував справу проти українського членства в НАТО», – вважає експрем’єр Великої Британії.

Позиція Великої Британії з першого дня широкомасштабної війни полягала у тому, що росія має програти, а Україна досягти успіху. Джонсон розповів, як йому довелося переконувати у цьому інших представників влади.

«18 місяців тому ми з Беном Уоллесом, міністром оборони Великобританії, вперше розглядали питання про те, чи надсилати протитанкову зброю. У нас система говорила: ні, це може бути ескалацією, це провокує росіян. Але ми це зробили. NLAW, джавеліни, які послали США, насправді були безцінними і дозволили українцям захистити себе», – сказав Джонсон.

Водночас Джонсона хвилює, що світова спільнота досі не розуміє важливості термінової допомоги Україні у війні проти Росії. «Їм (Україні) потрібна допомога. Їм потрібно більше озброєння», – наголосив він.

Додамо

Гаслом Kyiv Jewish Forum-2023 є слова Stand with Ukraine.

Як відомо, Kyiv Jewish Forum був ініційований у 2019 році. Захід став щорічним, і в 2021 році його онлайн-аудиторія зросла до мільйона осіб. Учасниками форуму уже традиційно є президенти України та Ізраїлю, представники парламентів та урядів, Європейської Комісії, ООН, Сенату та Палати представників США, вчені та бізнесмени.

Українські Національні Новини

Політика