dzhonson-zasterig-putina-vid-tragichnogo-prorakhunku-schodo-ukrayini

Джонсон застеріг Путіна від трагічного прорахунку щодо України

 • 21954 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сказав президенту Росії Володимиру Путіну під час телефонної розмови, що будь-яке вторгнення в Україну буде трагічним прорахунком. Про це Reuters повідомляє з посиланням на представник офісу Джонсона, передає УНН.

Повідомляється, що Джонсон висловив глибоку стурбованість нинішньою ворожою активністю Росії на кордоні з Україною.

Цитата

"Він наголосив на необхідності знайти шлях на якому б поважалися територіальна цілісність України та її право на самооборону. Прем'єр-міністр підкреслив, що будь-яке подальше вторгнення Росії на українську територію буде трагічним прорахунком", - заявив представник офісу Джонсона.

Доповнення

Телефонна розмова глави РФ Володимира Путіна і прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона відбулася ввечері, 2 лютого.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва у вівторок, 1 лютого, пообіцяв Україні підтримку і застеріг Росію від військового вторгнення.

Джонсон в черговий раз пригрозив Росії санкціями у разі вторгнення в Україну.

У вівторок, до початку візиту британського прем'єра, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував створення альянсу України, Польщі та Великої Британії.

За даними міністра, з ініціативою створення союзу виступила українська сторона в жовтні 2021 року. Оголосити про його створення планувалося під час майбутнього візиту глави МЗС Великої Британії Ліз Трасс до Києва, проте його довелося відкласти через те, що вона заразилася коронавірусом.

Українські Національні Новини

Політика