dzhordzh-bush-starshiy-pershiy-amerikanskiy-prezident-v-istoriyi-yakiy-vidsvyatkuvav-94-richchya

Джордж Буш-старший - перший американський президент в історії, який відсвяткував 94-річчя

 • 12543 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Колишній президент США Джордж Буш-старший відсвяткував власне 94-річчя. Отже, Буш-старший побив рекорд довгожительства серед американських президентів. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал CNN.

Повідомляється, що свій 94-ий день народження Буш-старший зустрів вдома у Кеннебанкпорті штат Мен.

Слід зазначити також те, що 1 жовтня цього року свій 94 день народження відсвяткує інший колишній американський президент — Джиммі Картер. До цього найстаршими президентами вважались Джеральд Форд та Рональд Рейган — обоє дожили до 93 років.

Джордж Буш-старший — 41-й президент США. На цій посаді він перебував з 1989 по 1993 рік, обирався від Республіканської партії. Буш народився у Массачусетсі 12 червня 1924 року. Під час Другої Світової війни був наймолодшим військовим льотчиком в Збройних Силах США, воював на Тихоокеанському театрі воєнних дій. Після війни закінчив Єльський університет.

Був послом США в ООН та Китаї. У 1970-тих він очолював Центральне розвідувальне управління. Перед обранням на посаду президента, обіймав посаду віце-президента при президентстві Рональда Рейгана.

Як повідомляв УНН, нещодавно колишній президент США Джордж Буш-старший був госпіталізований в штаті Мен через низький кров'яний тиск.

Українські Національні Новини

Політика